Nick Schilder releaset eerste solo-ep, ‘Dancin’ Alone’, en kondigt RTM Stage-show aan

Nick Schilder releaset eerste solo-ep, ‘Dancin’ Alone’, en kondigt RTM Stage-show aan

Na nationaal, Italiaans en Amerikaans succes voor ‘Shatterproof’ en ‘Realize’ releasete Nick Schilder vandaag de leadsingle, titeltrack en eveneens laatste uitbreiding van zijn vijfdelige debuut-EP, ‘Dancin’ Alone’. Tegelijk maakte de Nederlandse singer-songwriter bekend eind dit jaar zijn eerste soloconcert te geven in de RTM Stage van Rotterdam Ahoy, waarvoor de kaartverkoop morgen, 30 maart, van start gaat.

Luister naar ‘Dancin’ Alone’ via deze link: https://armada.lnk.to/DancinAlone

De ‘Dancin’ Alone’-EP, waarin alle solosingles zijn opgenomen die Nick Schilder sinds mei vorig jaar bij Armada Music onderbracht, weerspiegelt zowel zijn natuurlijke kwaliteit als songwriter als de veelzijdigheid van zijn nieuwe muzikale richting. Daar waar ‘Shatterproof’ en ‘Realize’ een serieuzere toon aanslaan, voegen ‘Tequila’, ‘Whenever’ en de gloednieuwe single ‘Dancin’ Alone’ juist wat speelsheid en opzwepend karakter toe, wat uitstekend in beeld wordt gevangen door de eveneens vandaag gelanceerde music video van ‘Dancin’ Alone’,

https://www.youtube.com/watch?v=_QsUdyhPh8M

“Deze EP laat zien waar in mijn carrière ik me nu bevind”, zegt Nick Schilder. “Ik raak voortdurend geïnspireerd door de mensen om mij heen en de fans die mijn shows bezoeken, en ik voel me steeds comfortabeler als een soloartiest. Ik dans dan wel alleen, maar ik voel me allesbehalve eenzaam.”

Met de release van de ‘Dancin’ Alone’-EP en het meervoudige succes van zijn nieuwe werk is de bekende singer-songwriter uitstekend begonnen aan zijn muzikale soloavontuur. Terwijl hij in Nederland in de Top 40 stond met ‘Shatterproof’ en ‘Realize’ (#31 en #35), afgelopen januari Vrienden van Amstel Live hostte en nu middenin een nationale theatertour van bijna vijftig shows zit, infiltreerde hij met ‘Shatterproof’ en ‘Realize’ ook in Italië en de Verenigde Staten meerdere officiële hitlijsten. Vanzelfsprekend komt het ontplooien van een nieuwe artistieke richting met nieuwe uitdagingen, maar de reusachtige groei van zijn internationale soloprofiel laat zien dat eventuele hordes slechts opstapjes zijn naar groter en veelzijdiger succes.

Aan de hand van zijn groeiende solorepertoire — en gedreven voor de goede ontvangst van zijn singles en theatertour — zal Nick Schilder eind dit jaar ook zijn eerste soloconcert geven. Het concert zal plaatsvinden op 28 december in Rotterdam Ahoy’s RTM stage. De kaartverkoop start op 30 maart, 10.00 via ntk.nl.