Nick Schilder blikt terug op eerste liefdesverdriet met ‘Realize’, zijn tweede single op Armada Music

Nick Schilder blikt terug op eerste liefdesverdriet met 'realize', zijn tweede single op armada music

Enkele maanden na de start van zijn nieuwe, dance-getinte soloavontuur heeft Nick Schilder vandaag zijn tweede single uitgebracht op Armada Music. Met ‘Realize’, een kwetsbare, zijdezachte en door gitaarspel gedreven dance-popsingle, blikt hij terug op zijn eerste ervaring met liefdesverdriet.

Preview Nick Schilder – Realize

Stream Nick Schilder – Realize

‘Realize’ is de opvolger van Nick Schilders debuutsingle ‘Shatterproof’, die eerder deze zomer de officiële Top 40 wist te bereiken, en is een zeer persoonlijke vertelling van het doorstaan en overwinnen van zijn eerste liefdesverdriet. In de lyrics ontvouwt de Nederlandse singer-songwriter, die momenteel te zien is in het bekende televisieprogramma Beste Zangers en binnenkort ook op een grootschalige theatertour gaat, de pijn van een versplinterd hart en de schrijnende ervaring van het bijeenrapen van de stukjes. Zijn verhaal wordt doeltreffend in beeld gebracht in de bijbehorende videoclip, die te zien is op het YouTube-kanaal van Armada Music.

“‘Realize’ is het eerste Engelstalige nummer dat ik geschreven heb met Leon Paul Palmen en Matt Simons voor mijn solocarrière”, begint Nick Schilder. “Ik maak momenteel mijn meest persoonlijke muziek ooit en dat brengt een spectrum aan emoties met zich mee, van de meest diepgewortelde gevoelens tot herinneringen uit mijn jeugd. ‘Realize’ gaat over het overwinnen van mijn eerste liefdesverdriet, mijn reis van zelfontdekking en het zelfvertrouwen dat ik uiteindelijk vond door middel van muziek.”

‘Realize’ weerspiegelt ook Nicks toewijding in de studio over het afgelopen jaar; tijdens het experimenteren met dance en andere nieuwe muzikale dimensies schreef Nick ongeveer vijftig nieuwe liedjes. Met een rijke carrière als songwriter in de Nederlandse popscene als bagage bewandelt Nick Schilder nu een nieuw pad, en ‘Realize’ vertegenwoordigt die reis van artistieke zelfontplooiing.

Over Nick Schilder

“De muziek die ik maak is wie ik ben, wat ik voel en wat ik wíl maken.”

Deze woorden omlijsten Nick Schilder en zijn benadering tot muziek. De Nederlandse singer-songwriter voelde zich al langer aangetrokken tot de elektronische muziek, zag het vuur plotsklaps aangewakkerd worden door Matt Simons’ ‘Catch & Release’ (2014) en stapt nu op datzelfde speelveld om zijn muzikale reis glansrijk voort te zetten.

De transitie van Nederlands pop naar dancemuziek is een flinke uitdaging, ondanks — of misschien zelfs vanwege — de zeventien succesvolle jaren die hij had als Nick & Simon. Samen met zijn toenmalige muziekpartner voerde hij tienmaal de Nederlandse Top 100 aan, verkocht hij meer dan een miljoen albums, speelde hij uitverkochte shows voor tot wel dertigduizend fans tegelijk en was hij een graag geziene gast op de Nederlandse televisie bij shows als The Voice of Holland (als coach) en populaire talkshows. Ook waren ze te zien in hun eigen documentaire, ‘Homeward Bound’.

“Mijn liefde voor elektronische muziek is niet nieuw. Ik raakte betoverd door de sounds van Jean-Michel Jarre, bewonderde Pink Floyds programmering, vond alles aan Daft Punk geweldig, was vaak op Ibiza te vinden en werkte in 2016 al samen met Lost Frequencies aan ‘Lift Me Up’. Tegelijkertijd strekken mijn muzikale roots zich uit tot James Taylor, Jackson Browne en zelfs Pavarotti’s aria’s. Ik weet dat de afgelopen vijftien jaar van mijn carrière niet zo multidimensionaal zijn geweest als ik graag had gezien en dat is precies waarom ik nu deze weg insla.”

More News

Release nieuwe single: Up All Night

Read more

Release nieuwe single: Want Me To Be

Read more
Release nieuwe single: NIIKO x SWAE Feat. Nick Schilder – My Head afbeelding

Release nieuwe single: NIIKO x SWAE Feat. Nick Schilder – My Head

Read more
Show all news