Nick Schilder na 11 weken tipparade alsnog naar de top 40

Nick Schilder na 11 weken tipparade alsnog naar de top 40

Wekenlang heeft Nick Schilder in spanning moeten afwachten of zijn eerste Engelstalige solosingle de Top 40 zou halen. Eindelijk is het zover. Na 11 weken Tipparade maakt Shatterproof de grote overstap naar de Lijst der Lijsten.

Nick Schilder stond al 17 keer eerder met een hit in de Top 40. Het is echter pas voor het eerst dat de 39-jarige Volendammer helemaal solo in de lijst staat. Tussen 2006 en 2013 scoorde hij 16 hits als helft van het duo Nick & Simon en in 2011 maakte hij een uitstapje door een duet met Thomas Acda van Acda en De Munnik op te nemen. Simon Keizer scoorde op datzelfde moment overigens een hit met Paul De Munnik.

Elektronische popmuziek
Met Shatterproof gooit Nick het over een heel andere boeg. In plaats van de toegankelijke Nederlandstalige muziek waarmee we hem hebben leren kennen, maakt hij nu elektronische popmuziek die eerder thuishoort op Qmusic dan op 100% NL. Het is niet voor het eerst dat Nick dit pad bewandelt. In 2016 zong hij al eens een track in van de Belgische dj Lost Frequencies, maar dat nummer werd destijds geen hit. Shatterproof is uitgebracht op Armada Music. Dat is het label van Armin Van Buuren, die zelf ooit na 13 weken Tipparade nog een Top 40-hit scoorde (zie hieronder).

11 weken Tipparade
Het is bijzonder dat Shatterproof eerst 11 weken in de Tipparade heeft gestaan, voordat het de Top 40 bereikt. Shatterproof staat zelfs in de top 10 van track die de meeste weken in de Tipparade hebben gestaan voordat ze een hit werden. In dat overzicht deelt Nick de achtste plaats met 11 andere acts die 11 weken in de Top 40 stonden. Het record is in handen van Kygo en Dean Lewis. Hun nummer Lost Without You stond maar liefst 16 weken in de Tipparade voordat het doorstroomde naar de Top 40.

Kansen
Kan Shatterproof eigenlijk nog wel een grote hit worden, na zo’n lange aarzelende start in de Tipparade? Het antwoord is: ja. Van de nummers die 12 weken of langer in de Tipparade hebben gestaan, zijn er slechts twee die het linkerrijtje hebben gehaald, met voor beide de 19e plaats als hoogst behaalde positie.

Bron: https://www.top40.nl/nieuws-nieuws-nick-schilder-na-11-weken-tipparade-alsnog-naar-de-top-40