Nick schilder toont veerkracht op eerste solosingle ‘Shatterproof’

Nick Achterkant

Nick schilder toont veerkracht op eerste solosingle ‘Shatterproof’

Amsterdam, 26 mei 2023 – Vandaag verschijnt ‘Shatterproof’, de allereerste solosingle van Nick Schilder. Hiermee slaat de Volendamse zanger een andere weg in dan fans van hem gewend zijn. In deze Engelstalige track zingt hij over de weerbaarheid waarover de mens beschikt. Voor de videoclip werkte hij samen met het United Ukrainian Ballet.

Nick Schilder - Shatterproof

Na zeventien jaar en elf nummer 1-albums als helft van het duo Nick & Simon en een eenmalig uitstapje met Thomas Acda op de nummer 1-hit ‘Sterker Nu Dan Ooit’ staat Nick Schilder nu volledig op eigen benen. Hoewel het voor de hand zou liggen om op diezelfde weg door te gaan, heeft Nick ervoor gekozen om een andere route voor zichzelf uit te stippelen. Het vertrekpunt is ‘Shatterproof’, een frisse mix van moderne elektronische pop en tijdloze akoestische luisterliedjes. Nick maakte ‘Shatterproof’ samen met Rupert Blackman van de band Causes mooi en songwriter en producer Toby Jacob, die eerder werkte met Armin van Buuren. De single wordt uitgebracht door Armada Music.

De menselijke veerkracht staat centraal op ‘Shatterproof’. Of het nu gaat over de liefde of over andere facetten van het leven. In de tekst bezingt Schilder de weerbaarheid van een individu en hoe krachtig dat kan zijn. Dit thema wordt in de videoclip van ‘Shatterproof’ tot uiting gebracht door het United Ukrainian Ballet. De videoclip is opgenomen in het oude pand van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is geregisseerd door Katheryna Lesyk die, net als de dansers van het United Ukrainian Ballet, naar Nederland is gevlucht. Daarmee is ‘Shatterproof’ niet alleen een hart onder de riem voor de luisteraar, maar ook een krachtig statement over doorzettingsvermogen in tijden dat het leven veel van je vraagt.

“Het nummer Shatterproof is volledig ontstaan vanuit m’n onderbewustzijn. De melodie rolde er in één keer uit en in de tekst zitten passages die heel precies de emoties omschrijven die ik de laatste tijd heb gevoeld. Het United Ukrainian Ballet tilde het nummer door hun interpretatie ervan, vervolgens naar een hoger niveau, wat me diep raakte. De verdere invulling; een singer-songwriter benadering, gecombineerd met elektronische invloeden, prikkelde me enorm,” aldus Nick Schilder. 

Luister naar ‘Shatterproof’ via deze link https://armada.lnk.to/Shatterproof en volg Nick op social media via: